Å kunne hente ingrediensene til vårens sunneste suppe i sin egen hage føles deilig og riktig.
Ingredienser:
Sånn går du frem:
Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større planter. Bruk hansker! Når neslene er kokt vil de ikke svi når du tar på dem.
Jeg har brukt ca 50/50 med nesler og skvallerkål, og det blir riktig så godt. Man kan putte oppi det meste av vårgrønt.
F.eks løvetann eller en liten «dæsj» løpstikke. Løpstikken blir også kalt kjærlighetsurt, og det passer jo bra nå på våren … Men bruk den med nensom hånd, den er svært aromatisk, og kan fort overdøve andre smaker.
* Legg de nyplukkede grønnsakene i et kar med kaldt vann. Skyll dem godt. Fjern grove stilker – du sparer deg for litt jobb hvis du passer på å unngå disse når du sanker.
* Kok opp vann og legg i de avrente grønnsakene og evt buljongterningene, og kok under lokk i 8-10 min. Sil av kokekraften, men ikke kast den! Den skal brukes i suppen.
* Legg grønnsakene over i kaldt vann, evt. i et dørslag og skyll i kaldt vann, sånn at de beholder den fine grønne fargen. Klem ut det kalde vannet og hakk dem opp med en kniv.
* Smelt smøret og surr finhakket løk og hvitløk til de er blanke. Tilsett kraft og poteter i tynne skiver eller terninger. Kok opp og la suppen koke til potetene er møre 15-20 min. Tilsett grønnsakene og la dem koke med de siste 10 min. Mos suppen med en stavmikser eller kjør i en foodprocessor .
Ikke fall for fristelsen til å bruke blender, med mindre du avkjøler suppen helt først. Regn i så fall vask av kjøkken, klesskift og påføring av aloe vera-gele på utsatte kroppsdeler med i tilberedningstiden …
* Kok opp på nytt tilsett crème fraiche eller fløte og smak til med salt, pepper, muskat og sitronsaft.
* Server med kokte egg og evt litt finklippet gressløk.
Tips: Oppskriften kan også brukes med spinat.
Legg igjen en kommentar